QUARTET TEIXIDOR

  • web-logo-hi_edited
  • Negro Twitter Icono

El Quartet Teixidor neix l’any 2003 amb la intenció de donar a conèixer partitures oblidades i interpretar-les al costat de les grans obres del repertori quartetístic. Pren el nom del compositor, organista i teòric musical Josep Teixidor i Barceló (1752-1814), nascut a Seròs (Lleida), que va desenvolupar la tasca d’organista al Convent de las Descalzas Reales i a la Capilla Real de Madrid durant l’últim quart del segle XVIII i començaments del XIX. Se’n conserven, entre altres obres, sis quartets de corda, misses, motets de difunts, villancicos i sis sonates per a tecla. També és autor d’importants escrits sobre la teoria i la història de la música.

 

El Quartet Teixidor ha rebut classes de membres del Orpheus Quartet i del Quartet Casals. Ampliant el seu repertori, ha col·laborat amb els pianistes Joan Pagés, Santi Riu i Jordi Castellà, la mezzosoprano Marta Infante, el flautista Xesco Grau i el guitarrista Carles Trepat, amb qui ha enregistrat el disc “Sea strings” amb música d’Eduard Rodés.

 

Ha realitzat concerts per tota la geografia catalana participant, entre altres, en el Cicle Rosa Sabater de Vilassar de Mar, Festival de Pasqua de Cervera i Fundació Mas i Mas (on va enregistrar per Catalunya Música). El 2008 fou convidat a tocar a la sala Josef Dobrovský de Brno (República Txeca), on interpretà música de Josep Teixidor, Eduard Toldrà i Xavier Gols.

 

Per la confecció dels programes de concert, un dels principals objectius del grup és presentar repertoris que combinin les grans obres del gènere (Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Dvorák, Brahms, Xostakóvitx…) amb obres infreqüents o oblidades de compositors catalans com Ramon Carnicer, Pau Marsal, Claudi Martínez Imbert, Felip Pedrell, Enric Morera, Enric Granados, Lluís Benejam i, evidentment, Josep Teixidor. Fruit d’aquesta tasca de recuperació del patrimoni musical, el quartet ha publicat un CD amb la música de cambra del compositor Celestino Vila de Forns (1829-1915). Paral·lelament, també s’interessa per la música dels nostres compositors actuals i enregistra un CD amb quartets de Josep Lluís Guzman, Anna Cazurra i Jordi Capellas. L’any 2015 va estrenar les Sis cançons populars catalanes per a quartet de corda de Narcís Bonet.

 

Des de la temporada 2013/2014, el Quartet Teixidor és quartet resident de l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

AGENDA

QUARTET TEIXIDOR | L'Octet de Mendelssohn

Sant Magí de Brufaganya

Programació: Nits Musicals a la Brufaganya

QUARTET TEIXIDOR | ... amb Carles Marigó

Auditori Enric Granados

Programació: Cambra a l'Auditori Enric Granados de Lleida

QUARTET TEIXIDOR | Les Set Últimes Paraules de Crist a la Creu

A determinar

Programació: Espurnes Barroques

QUARTET TEIXIDOR | Emoció i Passió

Auditori Enric Granados

Programació: Cambra a l'Auditori Enric Granados

QUARTET TEIXIDOR | L'Octet de Mendelssohn

A determinar

QUARTET TEIXIDOR | Lliurament de premis dels Jocs Florals de Barcelona

A determinar

QUARTET TEIXIDOR | L'Octet de Mendelssohn

Auditori Enric Granados

Programació: Cambra a l'Auditori Enric Granados de Lleida

QUARTET TEIXIDOR | El Quintet de Mozart

A determinar

QUARTET TEIXIDOR | L'Octet de Mendelssohn

A determinar

PROPOSTES
DISCOGRAFIA

© 2016 by ACD

  • b-facebook
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now