Salvador Mas dirigeix la Gran Missa en Dom de Mozart

March 9, 2020

LIEDER CÀMERA                      

 

 

 

Els propers 21 i 22 de març, el mestre Salvador Mas, dirigirà la Gran Missa en Dom de Mozart

 

El projecte de L'Orquestra Simfònica Càmera Musicae es presentarà a l'Auditori Enric Granados de Lleida i al Palau de la Música Catalana.

 

Es poden comprar les entrades aquí.

 

Així ho presenta l'OCM:

 

DOS PILARS INDISCUTIBLES

Mozart és el màxim representant de la música de la segona meitat del segle XVIII. Un geni sense igual que va deixar importantíssimes aportacions en tots els gèneres musicals per als què va composar.

La Simfonia núm. 36 i la Missa en Do menor són dues obres molt diferents que comparteixen alguns trets: composades en el mateix període (1782-3 la missa i 1783 la simfonia); les dues estan en Do (per a la simfonia utilitza el mode major i per a la missa el mode menor i amb estructures clarament influenciades per les modes del moment.

Mozart va escriure els quatre moviments de la simfonia en un temps record. Viatjant amb la seva esposa, des de Viena a Salzburg, van aturar-se a la ciutat de Linz per  descansar i va ser convidat a participar en un concert. No portava cap obra seva i es va posar a composar. L’estrena va ser als quatre dies.

La Gran Missa, no obstant, és una obra inacabada. No va finalitzar l’orquestració d’alguns passatges del Credo i no va escriure un Agnus Dei, però està considerada una de les seves obres sacres més importants. La influència de Bach i Händel es barregen amb la seva irrepetible personalitat, en una obra que adopta les característiques de la Missa solemnis o napolitana que, influenciada per l’òpera, separa les parts de la missa ordinària en números diferents i introdueix àries virtuosístiques.

 

REPERTORI

W. A. MOZART: Simfonia núm. 36, KV 425 ‘Linz’
W. A. MOZART: Gran Missa, en Do menor, KV 427

 

INTÈRPRETS

Orquestra Simfònica Camera Musicae

Cor Lieder Càmera

Ulrike Haller, soprano
Marta Mathéu, soprano
Joan Francesc Folqué, tenor
Carles Pachón, baix
Salvador Mas, director

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Reflection
  • Twitter Reflection
  • Google+ Reflection

© 2016 by ACD

  • b-facebook
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now